Wie ben ik?

Omdat het natuurlijk logisch is dat er wat meer achtergrond informatie nodig is van degene die de training geeft:

Mijn naam is Ylona van Zanten – van Deutekom. Samen met mijn man, dochter en honden wonen we in Geffen.
Als klein meisje wilde ik graag ‘juf’ worden, toen ik topsportster werd (taekwondo), toen werd de wens om juf te worden gespecificeerd naar sportdocent.

Met een HBO diploma docent Lichamelijke Opvoeding 1e graad, is mijn basis in agogiek, didactiek en methodiek, het bewegingsapparaat en doceren/ coachen gelegd. Na mijn topsport carriere, heb ik me op de hondensport gefocused. Daarin bleek de topsportmentatileit ook waardevol.
Ik train mijn honden met veel plezier en probeer te letten op wat zij nodig hebben, zodat ze zo optimaal mogelijk kunnen werken.

Mijn basis ligt in gehoorzaamheid, puppycursussen etc, daarna werd dat aangevuld met jachttraining, ringtraining en nu richt ik me voornamelijk nog op agilitytrainingen.

Inmiddels geef ik zo’n 15 jaar trainingen en probeer mezelf uit te dagen door me te laten inspireren door tophandlers/ trainers. Omdat ik niet alleen autodidactisch bezig wil zijn, heb ik me verrijkt met een KK1, KK2, E&B diploma. En ik mag me al een aantal jaren gediplomeerd Kynologisch instructeur noemen.

Ik heb agility gelopen met weimaraners, Belgische herders, Border Collies en een Shetland Sheepdog. De laatste 7 jaar heb ik met grote regelmaat deelgenomen aan wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Ik ben breed geschoold in het lesgeven van honden van verschillende rassen met hun rastypische kenmerken. En vanuit dat perspectief kan ik deze combinaties verder helpen binnen de mogelijkheden die passen bij de combinatie. Van recreant tot topper. Echt maatwerk!

Alle trainingen worden aangeboden met veel plezier, enthousiasme met humor, vol energie en iedere combinatie wordt opgezet voor succes.