Train the trainer!

Geaccrediteerde nascholing voor Kynologisch Instructeurs!
 
Ruim 2 jaar geleden heb ik een complete (na) scholing gemaakt voor agility trainers. Het was er hoog tijd voor.
De agility sport is de afgelopen jaren enorm veranderd. Alles is sneller geworden, technieken zijn veranderd en meer op maat voor de hond, waardoor de hele sport nog sneller en flitsender is geworden.

 

De meeste toptrainers/ tophandlers zijn niet actief zijn binnen hondenscholen/ kynologen clubs.
En het verschil tussen de wedstrijdtoppers (en cursisten die bij ze trainen) en leden van KCs wordt daardoor ook steeds groter .
Terwijl juist de aanwas van KCs belangrijk is om in de toekomst nog genoeg wedstrijdlopers te hebben.

 

Om een oplossing te bieden aan dit enorme verbeterpunt heb ik 7 modules gemaakt waarin alle nieuwerwetse trainingsaspecten behandeld worden, maar ook onder andere:

  • Doelstellingen;
  •  Lesopbouw;
  •  Hoe te differentiëren in (groeps)lessen binnen een KC, op zowel de capaciteiten van het type hond als de handler;
  •  Het maken van veilige parkoersen;
  •  Het op de KC aanleren van toestellen zodat er niet ‘omgetraind’ hoeft te worden zodra cursisten graag wedstrijden willen gaan lopen.
 
Deze 2 daagse cursus is nu geaccrediteerd door het CKI van de RvB met maar liefst 30 punten!
 
De cursus waarin zowel praktijk als theorie behandeld wordt, is geschikt voor agility instructeurs en instructeurs die de wens hebben om agilty instructeur te worden en kan op locatie gegeven worden.
De modules worden aangepakt vanaf het allereerste aanleren tot het gewenste niveau van de cursist (kan dus ieder niveau zijn). 
Deze training is expliciet geen agility training voor instructeurs, maar meer een stappenplan van aanleren van toestellen en methodieken waarbij het ervaren met een hond erg handig kan zijn. De hond hoeft geen ervaring te hebben in agility. 
 
Voor meer informatie over mij of over deze cursus stuur me een e-mailtje!