Over ons

Over Ylona:

ChesPho

Ik had besloten om een hond te nemen. Maar.. welk ras dan? Het moest absoluut een reutje zijn. En een grote hond. En een korthaar, dan zou hij makkelijk mee kunnen in de auto, bovendien leek me het i.v.m. verharen erg gemakkelijk. (Daar ben ik achteraf op teruggekomen, bij het stofzuigen van de auto).

Ik wilde graag een lieve, energieke hond, met mooie uitstraling en grote leergierigheid. En  een hond die goed overweg zou kunnen met dieren (onze katten), kinderen en een grote will to please had. Ons oog viel al snel op de weimaraner. Na een paar visites bij  weimaraner-eigenaars en een bezoekje aan de clubmatch van de weimaraners ben ik gaan zoeken naar een pup. Via de WSH vond ik een aankondiging van een nestje in Bunnik.

Daar begint het verhaal. Dit was voor mij de reden om voor een weimaraner te kiezen. Ondanks de waarschuwingen voor de dominantie en het niet makkelijke karakter van de weimaraner (die overigens zeer terecht waren!) heb ik nooit één moment spijt gehad van deze keuze.

klik hier voor de rasstandaard

Toen duidelijk was dat het een weimaraner moest worden, heb ik een afspraak gemaakt met I. van Amerongen-Plomp om te bekijken of ik een pup van haar zou kunnen kopen. Na kennismaking met Ineke, Arend en weimaraners Benthe en Taaliyah ben ik op de wachtlijst geplaatst als 2e wachtende voor een reutje. 16 mei kwam er een enthousiast telefoontje van Ineke. Er waren pups geboren en er waren voldoende reutjes geboren om mijn tweede plek op de wachtlijst te voorzien van een hondje. Na 3 weken mocht ik voor het eerst komen kijken.. Enorm leuk/lief en schattig! Maar welke wordt het dan?? Na de puppytest zou Ineke kijken welke hondjes bij welk gezin het best zou passen. Waar meerdere hondjes geschikt konden zijn zouden de toekomstige eigenaren mogen kiezen. Ik kreeg in de auto een telefoontje met de vraag: wil je pupje rood of pupje blauw?

Na eventjes dubben (ik was niet bij de pups op dat moment) werd het pupje blauw — ik hou van jou–. Een paar weekjes later mocht kleine Chester mee naar huis.

Vanaf dag 1 was het een superpup. Erg lief, maar ook wel eigenwijs. Er zijn cursusavonden geweest, waarbij ik de wanhoop nabij was, omdat meneertje niet wilde gaan staan. Later, omdat hij niet vanuit voorkomen wilde stilstaan. Toen bleek al: onze Chester houdt niet van rustig aan of stilstaan. Hard rennen en lekker knallen/springen/ werken waren meer favoriet.

Daar is de liefde voor het ras begonnen. Inmiddels hebben Ron en ik 3 weimaraners: de Phocas, Nina, Jiggy en 7 Belgische Herders: Gitta, Eshley, Ennya, Morris, Jayme, Broesley, Jolie, Finnick en een Border Collie: Bobbi.

 Over Ron:

Ron Eshley

Vroeger, van huis uit, heb ik altijd al een hondje gehad. Verschillende rassen zijn de revue gepasseerd, kruising Labrador x Dalmatiër, Hollandse Herders en Siberische Husky’s. Toen ik eindelijk een grote jongen was kreeg ik mijn eerste echte eigen hondje, een kruising Duitse Herder x Siberische Husky, Asta. Met Asta ben ik in 1995 in aanraking gekomen met de hondensport. Eerst gehoorzaamheid, later behendigheid. Op de KC waar ik toen trainde ben ik gevraag om les te gaan geven en ben toen GG en Agility trainingen gaan verzorgen. In 1997 is mijn eerste Belgische Herder gekomen, Gino du Bois des Elegance.  Na een paar jaar en door diverse omstandigheden is er een rustperiode gekomen. In 2005 is mijn tweede Belg gekomen (Gitta) en met haar ben ik in 2007 (weer) behendigheidswedstrijden gaan lopen. Begin 2018, na ruim 10 jaar in de agility actief te zijn geweest, waarvan 9 jaar op het hoogste niveau is Gitta met pensioen en geniet van haar oude dag.

In 2009 ben ik met mijn hond Gitta Lady van de Ollandse Werf gepromoveerd naar de C klasse (3e graad). In 2010 heb ik met haar mijn eerste WK mogen lopen, hierna zijn meerdere WK’s, EK’s en NK’s gevolgd.
In 2009 kwam Eshley. Met Ag.Ch. Jina Langu Ni Eshley ben ik in 2011 binnen één jaar gepromoveerd van de A (1e graad) naar de C (3e graad) klasse, dit is binnen de behendigheid een uitzonderlijke prestatie. Ook Eshley heeft meerdere malen WK’s, EK’s en NK’s gelopen en meerdere malen podiumplaatsen behaald. Vanaf eind 2016 loopt zij met Ylona. Op dit moment ben ik met meerdere honden (Border Collies en Belgische Herders) actief op het hoogste niveau in Nederland. Tevens beschikken wij over een eigen indoor agility trainingshal.

Sinds eind september 2014 woon ik samen met Ylona en haar roedel en op 18 september 2015 zijn wij getrouwd.

Meer informatie over onze honden kun je hier vinden.
Voor een uitgebreide ras standaard van de Weimaraner kun je het best hier kijken.
Voor een uitgebreide ras standaard van de Belgische Herder kun je hier kijken.