Onze werkwijze

Onderstaande tekst is vooral van  toepassing voor onze Weimaraners.
Voor Border Collies of Belgische Herders is het grotendeels van toepassing.

We krijgen regelmatig mails en/of telefoontjes van geïnteresseerde potentiele pupkopers met de vragen of opmerkingen: “Heb je nu pups?”; “Wat kosten ze?”; “Zijn ze zilver grijs of donkergrijs?”; “Ik wil graag op de wachtlijst” en “Ik heb een grote tuin”. Vaak ook in deze volgorde…. Meestal zijn wij dan niet de fokker die je zoekt. Onze pups worden niet thuisbezorgd, of via een klik op een foto verhandeld. 

Als je er zeker van bent dat je een weimaraner wilt, dan doe je er verstandig aan gedaan om tijdig contact op te nemen. Ervaring leert dat er vaak meer vraag naar pups is, dan aanbod. Maar als je voor een weimaraner gaat, dan zijn ze de moeite waard om te wachten en vooraf uit te zoeken welk type weimaraner/fokker bij je past.  Bedenk je echt goed vooraf waarom je een weimaraner wil. 

Wat zoeken jullie qua bloedlijnen? Wat lijkt jullie leuk of juist minder leuk van dit ras? Maar ook: wat verwacht je van de fokker van je pup?

Hou er rekening mee dat een weimaraner een jachthond is, dus in principe altijd jachtinstinct heeft. Een weimaraner is zelden een gezinshond, tenzij er wat mee ‘gedaan/gewerkt’ wordt. Alleen wandelen kan te weinig uitdagend zijn, voor een intelligente en zelfstandige hond als de weimaraner. Werk kan in veel verschillende vormen, van jacht tot agility tot speuren. Maar zonder training en geestelijke inspanning is een weimaraner meestal geen leuke gezinshond (vaak het tegendeel). Het is verstandig om je goed in te lezen in het ras.

Ons belangrijkste doel is om een zo goed mogelijk gezin en thuis te vinden, dat passend is, voor onze pups. Als je hebt aangegeven graag in aanmerking te komen voor een Weimaraner krijg je van ons een mail waarin uitgebreid ingegaan wordt op het hebben van een Weimaraner.

De volgende stap is altijd een persoonlijk kennismakingsgesprek om uit te vinden in hoeverre een match zou kunnen zijn met de weimaraners die we fokken.  We kennen onze honden en fokproducten erg goed, kunnen dus prima adviseren of en eventueel ook welk type weimaraner het best bij je verwachtingen past.
Daarnaast kun je zelf ook bepalen of wij als fokkers wel bij jullie passen, want, uiteindelijk, als alles goed gaat houden we de komende 10 a 15 jaar regelmatig contact.

Als je dan nog steeds het idee hebt dat een Weimaraner de hond is die het best bij je past en wij de fokker zijn die voor jullie pup gaat zorgen, kom je bij ons op een geïnteresseerden lijst.
Uit deze lijst met geïnteresseerden gaan wij uiteindelijk kiezen welke pup het beste past in jullie gezins/leefsituatie/ verwachtingspatroon. 
We doen een gedragstest op de puppen, en plaatsen ze op basis van karakter. Uiteraard houden we rekening met eventuele voorkeur voor reu of teef. We proberen het hondje wat het best bij jullie gezinssituatie past bij jullie te plaatsen.
We kunnen aan de hand van de test en onze bevindingen en waarnemingen uit de bezoeken ook altijd goed onderbouwen waarom we welke beslissing nemen. Het kan dus zijn dat je vrij laat in het proces te horen krijgt dat er in dit nest geen geschikte pup voor je bijzit (maar misschien het volgende nest wel) en/of dat we je doorverwijzen naar een andere fokker. Als we dat al tijdig weten, dan communiceren we dat zo vroeg mogelijk. 
Als dit je in basis al tegenstaat zijn wij niet de juiste fokker voor jou. Natuurlijk werkt dit ook de andere kant op. Als jij besluit dat je toch wil afzien van de aankoop van een pup is dat altijd mogelijk, no hard feelings.

Na de geboorte van het nest is er altijd een periode van 3 weken rust voor moeder en pups. De pups zijn dan voornamelijk nog vegetatief, de oogjes zijn nog dicht en ze kunnen nog niet horen. We houden jullie dan wel via deze facebook groep op de hoogte d.m.v. verhaaltjes, foto’s en filmpjes. Nadat de oogjes open zijn gegaan begint de periode van puppybezoeken. Het is zaak dat jullie dan regelmatig op pup bezoek komen, zodat de pups veel nieuwe eerste indrukken krijgen te verwerken en wij jullie nog beter kunnen leren kennen om uiteindelijk de juiste en beste match te kunnen maken over welke pup het beste bij jullie gaat passen.

Daarnaast vragen en adviseren wij je ook altijd om ook in gesprek te gaan en informatie te vragen bij andere (Weimaraner) fokkers, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken voor ons als fokkers (of niet natuurlijk).

Wij fokken volledig met instemming van, en volgens de regels en richtlijnen van de WSH (Vereniging de Weimarse Staande Hond) en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied. Onze pups krijgen een stamboom, zijn gechipt, gevaccineerd/getiterd en voldoen aan alle richtlijnen en gezondheidseisen die de Nederlandse wetgeving, de Raad van Beheer en de Vereniging de Weimarse Staande Hond aan fokkers stelt.
Wij verkopen onze pups als zijnde huishond en onze pups zijn door een dierenarts gecontroleerd voordat zij het nest verlaten.