Onze werkwijze

Onderstaande tekst is vooral van  toepassing voor onze Weimaraners. Voor Border Collies of Belgische Herders is het grotendeels van toepassing.

We krijgen regelmatig mails en/of telefoontjes van geïnteresseerde pupkopers met de vragen of opmerkingen: “Heb je pups?”; “Wat kosten ze?”; “Zijn ze grijs? (want dat kleurt zo mooi bij ons bankstel)”; “Ik wil graag op de wachtlijst” en “Ik heb een grote tuin”. Vaak ook in deze volgorde…. Mensen die als eerste dit soort vragen stellen komen per definitie vaak niet in aanmerking voor een pup bij ons.

Het verkrijgen van een pup gaat bij ons iets anders in zijn werk dan dat de meeste pup kopers misschien gewend zijn!

Ons belangrijkste doel is om een zo goed mogelijk gezin en thuis te vinden voor onze pups!

Als je hebt aangegeven graag in aanmerking te komen voor een Weimaraner krijg je van ons een mail waarin uitgebreid ingegaan wordt op het karakter van de Weimaraner.

De volgende stap is altijd een persoonlijk kennismakingsgesprek om te bepalen wat voor type mensen dat jullie zijn, hoe de gezinssamenstelling is, hoe de thuis- en werksituatie is en wat de plannen, doelen en ideeën zijn bij een Weimaraner en hoe jullie een leven met een Weimaraner voor ogen zien. Daarnaast krijg je van ons standaard te horen dat Weimaraners GEEN leuke huishonden zijn, aangevuld met meerdere praktijkvoorbeelden daarvan. Daarnaast kun je zelf ook bepalen of wij als fokkers wel bij jullie passen, want, uiteindelijk, als alles goed gaat houden we de komende 10 a 15 jaar regelmatig contact.

Als je dan nog steeds het idee hebt dat een Weimaraner de hond is die het best bij je past en wij als fokker deze mogen “leveren” kom je bij ons op een geïnteresseerden lijst. Uit deze lijst met geïnteresseerden gaan wij uiteindelijk kiezen wie welke pup mag kopen. Natuurlijk mag je altijd voorkeur aangeven voor reu of teef, maar uiteindelijk bepaalt de (Campbell)test op 7 weken welke pup wij het beste vinden passen bij welk gezin.

Na de geboorte van het nest is er altijd een periode van 2 a 3 weken rust voor moeder en pups. De pups zijn dan voornamelijk nog vegetatief, de oogjes zijn nog dicht en ze kunnen nog niet horen. We houden jullie dan wel via deze facebook groep op de hoogte d.m.v. verhaaltjes, foto’s en filmpjes. Nadat de oogjes open zijn gegaan begint de periode van puppybezoeken. Het is zaak dat jullie dan regelmatig op pup bezoek komen, zodat de pups veel nieuwe eerste indrukken krijgen te verwerken en wij jullie nog beter kunnen leren kennen om uiteindelijk de juiste en beste keuze te kunnen maken over welke pup het beste bij jullie gaat passen.

Op 7 weken laten wij de pups testen door professioneel gedragsdeskundige, zij is een uiterst deskundig gedragstherapeute die zelf ook Weimaraners heeft en als geen ander weet waarop te letten. Na deze test gaan we samen met haar om de tafel zitten om te bepalen welke pup het beste bij welk gezin past. We kunnen aan de hand van de test en onze bevindingen en waarnemingen uit de bezoeken ook altijd goed onderbouwen waarom we welke beslissing nemen. Het kan dus zijn dat je vrij laat in het proces te horen krijgt dat er in dit nest geen pup voor je bijzit (maar misschien het volgende nest wel) en/of dat we je doorverwijzen naar een andere fokker. Als dit je in basis al tegenstaat zijn wij niet de juiste fokker voor jou. Natuurlijk werkt dit ook de andere kant op. Als jij besluit (tot op de dag van ophalen) dat je toch wilt afzien van de pup is dat altijd mogelijk, no hard feelings.

Daarnaast vragen en adviseren wij je ook altijd om ook in gesprek te gaan en informatie te vragen bij andere (Weimaraner) fokkers, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken voor ons als fokkers (of niet natuurlijk).

Zodra het duidelijk is hoe de verdeling gaat plaatsvinden wordt je zo snel als mogelijk op de hoogte gebracht van onze beslissing. Ben je het hiermee toch niet eens mag je er natuurlijk altijd van afzien, nogmaals, no hard feelings. Als het moment van ophalen nadert krijg je nog een uitgebreide mail met de gang van zaken, wat je nodig hebt voor de pup, wat je van ons meekrijgt voor de pup en een paar richtlijnen voor de eerste dagen.

Wij fokken volledig met instemming van, en volgens de regels en richtlijnen van de WSH (Vereniging de Weimarse Staande Hond) en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied. Wij werken met een koopcontract voor de pups, waarin we een aantal zaken afspreken en vastleggen (vooral en hoofdzakelijk) in het belang van de pup. Onze pups krijgen een stamboom, zijn gechipt, gevaccineerd/getiterd en voldoen aan alle richtlijnen en gezondheidseisen die de Nederlandse wetgeving, de Raad van Beheer en de Vereniging de Weimarse Staande Hond aan ons als fokkers stelt. Wij verkopen onze honden als huishond en onze pups zijn gecontroleerd op gezondheid en afwijkingen als zij het nest verlaten.